L'ús actual del Molí de l'Alsina és el de museu. Els propietaris van decidir deixar de fer funcionar el molí al començament dels anys vuitanta del segle XX perquè ja no era un negoci rendible des de feia dècades. Tot i que el molí no sigui productiu actualment, es troba en molt bon estat de conservació.

A més de visites guiades per poder mostrar a la societat la primera indústria que hi va haver al poble de Castellbell I el Vilar, ensenyar tota mena d'eines de pagès, també hi conserven molta documentació sobre la participació familiar a la Guerra del Francès. Per tant, la visita a aquest molí és una visita perfecta per conèixer a tots els nivells la història de la Catalunya moderna, la vida quotidiana, els costums, la indústria, l'agricultura, la ramaderia, etc.

El Molí de l'Alsina ha sortit a diferents articles i reportatges de les revistes de la zona com per exemple a la Revista El Brogit o a La Foradada, a més va ser una de les visites que es van dur a terme durant les Jornades Europees del Patrimoni i és un dels punts per on passa la ruta del Romànic Montserratí.
 

Revista El Brogit

PRESENTACIÓ CURTMETRATGE - DOCUMENTAL

Revista La Foradada dedicada al Molí de l'Alsina i la seva família 

Per la presentació d'aquesta revista es va fer un acte d'Homenatge a l'historiador Joan Valls, que, amb molt d'afecte va ajudar a la reconstrucció i conservació de la història del Molí de l'Alsina.

Jornades Europees del Patrimoni

Al 2017, durant les Jornades Europees del Patrimoni es va fer una visita al Molí de l'Alsina per conèixer la seva història i donar a conèixer el seu valor patrimonial.

Ruta del Romànic Montserratí